Lier, Netelaan

Lier, Netelaan

CollectieArchief Lier - Beeldbank
TitelLier, Netelaan
Objecttypediapositief
InventarisnummerSLI001022601
Beschrijving

De Netelaan met op de achtergrond het Koninklijk Atheneum in de jaren 1980.

De start. 1934-1935 in de Rijksmiddelbare jongensschool - Handelsafdeling (1e jaar voorbereidende afdeling).
De school was toen gevestigd in het Hof van Geetruyen.
Vandaag. Jongeren kunnen van 2,5 tot 18 jaar hun studies voortzetten onder ‘1 koepel’. De kleinschaligheid – het gaat om 1.700 leerlingen – staat er borg voor dat voldoende aandacht kan besteed worden aan alle leerlingen, die op individuele begeleiding en ondersteuning op maat kunnen rekenen. De ouders worden als volwaardige gesprekspartners bij de opvoeding en de schoolloopbaan van hun kind(eren) betrokken. Van 2,5 tot 12 jaar kunnen de jongeren terecht in Basisschool Het Molentje, Basisschool Stadspark of Leefschool Dagpauwoog.
In de 1ste graad secundair onderwijs kunnen de leerlingen zich op de campus Anton Bergmann zelf beter leren kennen. Naast het basispakket kunnen ze zowel in het 1ste als het 2de jaar een aantal lesuren per week zelf invullen via de interactieve ‘A-projecten’. Vanaf het 3de jaar worden hetzij op de campus A. Vanderpoorten, hetzij op de campus L. Zimmer 2 lesuren ‘Ateliers’ per week voorzien. Vanaf het 5de jaar worden ze met ingang van het schooljaar 2018-2019 via een ‘Academie’ (stem, taal, sport, cultuur, economie, humane) klaargestoomd voor het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
Vanaf de 2de graad hebben de leerlingen op de campus A. Vanderpoorten en de campus L. Zimmer de keuze uit tal van studierichtingen. Voor het Algemeen Secundair Onderwijs zijn dit: Latijn (Moderne Talen, Wiskunde, Wetenschappen), Economie (Moderne Talen, Wiskunde), Wetenschappen (Wiskunde, Moderne Talen), Humane Wetenschappen en Sportwetenschappen. Voor het technisch Secundair onderwijs kan een keuze gemaakt worden uit: Handelswetenschappen, Techniek – Wetenschappen, Elektro en Industriële Wetenschappen, Sociale en Technische Wetenschappen, Bio-esthetiek/Schoonheidsverzorging. De richtingen die in het Beroeps Secundair Onderwijs kunnen gekozen worden zijn: Houtbewerking/Bijzondere schrijnwerkconstructies, Elektrische Installaties/Industriële Elektriciteit, Bedrijfsadministratie/ Kantooradministratie en Gegevensbeheer, Haarzorg/Haarstilist.

TrefwoordenSchool
schoolgebouw
atheneum
Expo'sDe school van uw (groot)ouders in Lier
Oorspronkelijke URI­https//­kempenskarakter.whirlihost.com/­editor/­objects/­50269/

Locatie op kaart