Lier, Flor Van Reeth

Lier, Flor Van Reeth

CollectieArchief Lier - Beeldbank
TitelLier, Flor Van Reeth
Objecttypefoto
InventarisnummerSLI001026643
Beschrijving

Groepsfoto ca 1930 met vlnr Eugeen Yoors, Van de Velde, Bossaerts, Felix Timmermans, Mw Timmermans, Rie Haan, Flor Van Reeth, Mw Van Reeth en Mertens.

Flor Van Reeth (1884-1975) – die naast architect ook kunstschilder was – is een onmisbare pion in de Antwerpse architectuurgeschiedenis. Hij staat bekend als een hevige voorstander van een eigentijdse regionale architectuur, het immens populaire eclecticisme is niet aan Van Reeth besteed. Tijdens de eerste wereldoorlog trekt Van Reeth naar Engeland. Daar komt hij in contact met de tuinwijkbeweging. Terug in België zet hij die opgedane kennis om in een project: de tuinwijk “Zuid-Australië” in Lier (1921). Van Reeth heeft, behalve als architect, ook naam gemaakt als medeoprichter van “De Bouwgids”, een medium voor een groep jonge Antwerpse architecten.

Felix Timmermans (Lier, 5 juli 1886 - Lier, 24 januari 1947) was een Vlaams schrijver en dichter. Hij was een van Vlaanderens meest vertaalde en productieve auteurs. Zijn bekendste werk is zijn roman Pallieter. Timmermans schreef ook onder het pseudoniem Polleke van Mher. Hij was autodidact en schreef toneelstukken, romans met een historisch karakter, novellen, religieus getinte werken, en gedichten. Naast schrijver was Timmermans ook schilder en tekenaar. Hij illustreerde zijn eigen boeken en sommige van zijn collega en vriend Ernest Claes. Hij was ook de boekbandontwerper van de meeste van zijn boeken.

TrefwoordenGroepsfoto
Timmermans
Van Reeth
Expo'sOh Lier, op u ben ik zo fier! - Felix Timmermans - 75 jaar geleden overleden
Oorspronkelijke URI­https//­kempenskarakter.whirlihost.com/­editor/­objects/­59473/