Lier, Burgemeester Frank Boogaerts

Lier, Burgemeester Frank Boogaerts

CollectieArchief Lier - Beeldbank
TitelLier, Burgemeester Frank Boogaerts
Objecttypefoto
InventarisnummerSLI001033452
Beschrijving

Frank Boogaerts (°Lier, 16 november 1944) is een Belgisch Vlaamsgezind politicus voor de Volksunie en vervolgens de N-VA.


Boogaerts studeerde Handels- en Maritieme Wetenschappen aan de Rijkshandelshogeschool Antwerpen, hij behaalde ook een aggregaat aan diezelfde instelling.

Professioneel was hij actief in verschillende bedrijven in de Haven van Antwerpen. Hij was ook directeur van de 'Vereniging Expediteurs Antwerpen' (VEA), maar stopte in november 2009 bij het bedrijf. Tevens was hij vicepresident van de FIATA, de wereldorganisatie van expeditie en logistieke bedrijven. Hij was ook een tijd actief als docent.

Op jonge leeftijd trad Boogaerts toe tot de Volksunie. Zijn eerst mandaat volgde in 1974 als gemeenteraadslid van Lier, dit bleef hij met een onderbreking van enkele maanden in 1977 tot en met 1982. Na de lokale verkiezingen van 2000 maakte hij, als enige verkozene van zijn partij, zijn heroptreden in de gemeenteraad. Toen de Volksunie eind 2001 uiteenviel, stapte Boogaerts over naar de N-VA.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 kwam de N-VA van Lier op in Valentijnskartel met de CD&V. Ze behaalde zeven zetels. Ze vormde samen met de Open VLD en twee lokale partijen het bestuur, dit om Vlaams Belang buiten te houden. Zelf werd Boogaerts schepen van Financiën, Begroting en Lokale Economie, in 2010 legde hij echter zijn schepenambt neer. Met de lokale verkiezingen van 2012 in het vooruitzicht werd Boogaerts lijsttrekker van zijn partij. Ditmaal zonder de CD&V wist zijn partij 12 van de 31 zetels te bemachtigen. Samen met de Open VLD vormde ze een bestuursmeerderheid, en op één januari 2013 volgde hij Marleen Vanderpoorten als burgemeester op.

Van 2010 tot 2014 zetelde hij tevens in de Belgische Senaat ter opvolging van Helga Stevens.

Bron: Wikipedia

Trefwoordenburgemeester
portret
Expo'sHet Defilé 2.0 - Lierse burgemeesters 1830-2022
Oorspronkelijke URI­https//­kempenskarakter.whirlihost.com/­editor/­objects/­63939/

Locatie op kaart