Herentals, Bubble BQ, 2020

Herentals, Bubble BQ, 2020

CollectieDigitale collectie Erfgoedcel Kempens Karakter
TitelHerentals, Bubble BQ, 2020
ObjecttypeFoto of dia
Inventarisnummer2200_HANDELSHART_006
PlaatsNederrij
BeschrijvingBubble BQ is een twee uur durend winter-BBQavontuur. In een ‘dining dome’, kan je 100% coronaveilig barbecuen met je bubbel.

Bubble BQ werkt samen met de lokale, awadr winnende cateraar Smaakmakers. Deze verzorgt een driegangenmenu met vlees, vis en vegetarische opties. De gasten bedienen zelf de BBQ op eigen tempo. Het barbecuen gebeurt met het Kasteel Le Paigeop de achtergrond, volledig versierd met meer dan 50.000 fonkelende lichtjes.


In het kader van het project ‘Corona in beeld’ vereeuwigde fotografe Ann Van Coninckxloey de impact van de tweede sluiting van de horeca en de technische werkloosheid in Herentals. Op die manier wou ze alle getroffen personen in de horecasector een hart onder de riem steken. De lege stoelen op de foto's symboliseren het aantal personen dat technisch werkloos is. “Dit was een project met veel kippenvelmomenten en soms schrijnende verhalen”, vertelt Ann. De tentoonstelling werd getoond in de vitrine van cultuurcentrum 't Schaliken in de Zandstraat, in samenwerking met het stadsbestuur en Handelshart Herentals. De belangstelling was groot.
Trefwoordencovid-19
Corona
Oorspronkelijke URI­https//­kempenskarakter.whirlihost.com/­admin/­editor/­objects/­73621/

Locatie op kaart