KFC Houtvenne

KFC Houtvenne

CollectieDigitale collectie gemeente Hulshout
TitelKFC Houtvenne
Objecttypefoto
Inventarisnummer3659_6530001
Beschrijving

De voetbalploeg van Houtvenne eind jaren 1940. We zien onder meer Marcel Van Ouytsel, Van Opstal, Jos Van Houtven, Jos Saliën, Fons Helsen, Jos Van Lommel, Gust Coppens en Maurice van den Berg.

In het oorlogsjaar 1916 werd de eerste voetbalploeg opgericht. Het huidige voetbalplein in de Harmoniestraat in Ramsel zou sinds 1923 bestaan. Aanvankelijk waren er nog geen kleedkamers en zeker geen kantine en moesten de spelers zich gaan omkleden bij één of andere winkelier in het dorp. Lopen naar het plein was de opwarming! De spelers konden zich wassen in een kom koud water, in de winter was dat meer ijs dan water.

Heel langzaam groeide de club en de infrastructuur groeide mee. Eerst kwam er een kleedhok, opgetrokken uit betonnen platen. Het volgende dat werd aangebouwd was een kantinneke en een tweede kleedkamer. Omstreeks 1995 werden de gronden voor aanleg van twee voetbalvelden aangekocht door de gemeente.
KFC Houtvenne bouwde er een prachtig kantientje met een vijftal kleedkamers.

De lokale voetbalploeg bivakkeerde decennialang in de onderste regionen van het vaderlandse voetbal. Door het aantrekken van enkele betere spelers kwam de kentering. Groen-rood stootte in 20 jaar tijd van vierde provinciale in 1996 door naar eerste provinciale in 2016. In 2022 werd FC Houtvenne in de nationale reeksen geplaatst, in de 2de afdeling VV amateur.

Trefwoordenvoetbal
sportclub
Collectiedag maart 2020
F'Josterwaak
Expo'sWelkom in Houtvenne
Oorspronkelijke URI­https//­kempenskarakter.whirlihost.com/­editor/­objects/­76400/