Hulp bij resultatenoverzicht

De gevonden resultaten worden getoond in een lijst, galerij of op een kaart (indien locatiegegevens beschikbaar zijn). Je kan de weergave kiezen door op het icoontje naar wens te klikken bij “Weergaveopties”, rechts bovenaan je scherm.

Boven de zoekresultaten is een kruimelpad zichtbaar. Door erop te klikken kan je terug naar het vorige scherm of terug naar het zoekscherm.

Onder het kruimelpad is de paginering getoond (als er meer dan een pagina aan resultaten gevonden is). Klik op het paginanummer of op > om te bladeren in de resultatenlijst.

Rechts bovenaan het resultatenoverzicht, onder de weergaveopties kan je instellen hoeveel resultaten per pagina je wil oproepen (met een maximum van 99).

Je kan daarnaast ook instellen hoe je je resultaten wil sorteren. Voor kranten kan dat bijvoorbeeld op jaartal, oplopend of aflopend. Voor de beeldbank kan je sorteren op inventarisnummer, datering en vervaardiger, telkens oplopend of aflopend.

Je kan je zoekresultaat verder verfijnen door te “filteren”. De mogelijkheden kan je zien in de rechterkolom. Vink een (of meerdere) filter(s) naar keuze aan en klik op de knop “Filteren” onderaan om de resultaten te zien.

De laatst gestelde zoekvraag wordt bewaard. Wanneer u terug gaat naar het zoekscherm kunt u hierop de volgende drie mogelijkheden kiezen:
- zoeken binnen resultaat (kies Zoeken binnen zoekresultaat bij "Wijze van zoeken")
- nieuwe zoekactie toevoegen aan vorig zoekresultaat (kies Toevoegen aan zoekresultaat bij "Wijze van zoeken")
- met een schone lei beginnen, starten met een geheel nieuwe zoekvraag (kies Nieuwe zoekvraag bij "Wijze van zoeken")

Bekijken van een afbeelding, film- of geluidsfragment
Klik (indien aanwezig) op het miniatuurtje van de afbeelding of op het detail icoon. Als er een digitaal bestand aan de beschrijving is gekoppeld, verschijnt dezelfde afbeelding veel groter op het scherm en kom je in de detailweergave terecht.